Otlu Krep Tarifi

Otlu Krep Tarifi

Otlu Krep Tarifi

Krepler, özellikle ailece yapıla pazar kahvaltıları için harika kahvaltılıklardır. Birçok çeşide ve bir çok lezzete sahip olan kreplerden biridir otlu krep de. Oldukça lezzetli olan otlu krep, malzemeleri ve yapılışıyla da pratiktir. Otlu krep tarifi için gerekli olan malzemeleri hemen listelersek;

  1. 3 adet yumurta
  2. 3 su bardağı kadar süt
  3. 2 su bardağı kadar un (tam hamur olmaması gerekiyor, göz kararı da ayarlayabilirsiniz)
  4. 1,5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  5. 1,5 yemek kaşığı kadar ince ince doğranmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan
  6. İstediğiniz miktarda tuz

 

Otlu krep tarifi için gerekli olan malzemeler bunlar. Otlu krep tarifinin uygulanmasına, yani yapılışına gelirsek… Önce yumurtaları bir karıştırma kabına kırın. Sonrasında sütü ilave ederek çırpın. Yeterince karıştıktan sonra, unu ve zeytinyağını ilave ederek çırpmaya devam edin. Kıvamından emin olduysanız, yeşillikleri ve damak tadınıza göre tuzu ilave edin. Bir süre daha karıştırın. Yeşilliklerin topak topak kalmaması gerek. Otlu krepinizi yapacağınız tavayı yağlayın ve hazırladığınız karışımı tavaya alın. Yeterince kızarıp, göz zevkinize hitap eder hale gelince; servis tabaklarına alabilirsiniz. Afiyetle yiyin…

Otlu krep tarifinde yer alan tüm malzemeler, dört altı kişilik bir sofra için listelenmiştir. Eğer otlu krepinizi daha kalabalık ya da daha az kişi yiyecekse; listede yer alan malzemeleri kişi sayısına göre oranlayabilirsiniz. Bu tarifde yer alan tüm otları pazardan manavdan temin edebilirsiniz. Üstelik hepsi birbirinden ucuz otlardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ